Zomerdiensten – Aan tafel!
De zomerdiensten staan in het teken van het thema Aan tafel! Aanschuiven aan tafel: verhalen van ontmoeting, verbinding en dialoog. Het voedt niet alleen het lichaam, maar ook de ziel. Het is ook de pijler onder ons nieuwe ‘Plan van Aandacht’: de tafel in de kerk – de liturgische tafel – en de tafels in de buurt, bij ons thuis en in de kerk (pleindiner, kleurrijk buffet, pleinsoep, maaltijdgroepen) hebben alles met elkaar te maken! Het is een krachtig bijbels beeld ook: profetische visoenen van de maaltijd waarin mensen van overal aanliggen. Jezus die eet, samen met wie er buiten vallen. De maaltijd van de Heer. De Emmaüsgangers. Abraham die de drie mannen die hem opzoeken een maaltijd aanbiedt. En nog meer. Tijdens deze zomerreeks laten we ons verrassen door tafelverhalen uit de Bijbel en uit onze buurt. En natuurlijk ontbreken ook recepten van lekkere (bijbelse) maaltijden niet….en hierbij alvast een voorproefje…..
Dadelsoep
Je hebt nodig:
200 gram dadels (zonder pit)
200 gram wortels
een ui
2 tenen knoflook
paprikapoeder
komijn
1 liter groentebouillion
halve citroen
een scheutje kookroom
Zo maak je het:
Fruit de ui en knoflook samen met de wortels tot de groente glazig is. Voeg de kruiden toe, gevolgd door de bouillon. Snij de dadels in stukjes en voeg deze samen met het citroensap toe en kook het geheel 15 minuten. Pureer met een staafmixer de soep tot een egale massa. Voeg tot slot de kookroom toe en garneer de soep met verse kruiden naar keuze.
Heerlijk met vers Turks brood!
In de dienst van 14 augustus neemt gemeentelid Marieke ter Hoeve ons mee in de wereld van de bijbelse recepten.
