Oproep: wijkverkenners Groningen-Zuid
In onze wijk willen we in aansluiting op het project ‘Exposure’ van het college van diakenen ons eigen diaconale project wijkverkenners opzetten. Er is al een start gemaakt met het project afgelopen jaar door pionier verkenner Christien Roos, die we ook kennen van project Penduka in de samenwerking met Kerk-in-Actie. Doel is om meer contact te krijgen met bewoners van onze wijk. Dit heeft diaconale en pastorale waarde.
Voor het vervolg project in 2022 heeft Christien al twee mensen gevonden die ook wijkverkenner willen worden. Nu zijn we op zoek naar nieuwe wijkverkenners met een relatie met onze kerk.
Wat doet een wijkverkenner?
We zoeken naar mensen die tijd willen besteden om als wijkverkenner in een eerste fase onbevooroordeeld met open vizier, zonder uitgewerkt plan een periode door te brengen in de Wijert-Noord. Misschien heb je geen idee, maar hopelijk maakt deze oproep je wel nieuwsgierig. De exposure-methode (samengevat: blootstellen aan de buurt) vertrekt namelijk vanuit de overtuiging dat het zonder plan aanwezig zijn, een essentiële ervaring is die een kerk kan helpen betrokken te zijn op de buurt. In deze training bieden we enkele diakenen en gemeenteleden de kans om te ontdekken wat exposure voor de Protestantse wijkgemeente Groningen-Zuid gemeente kan betekenen.
Hoeveel tijd wordt er gevraagd van de wijkverkenner?
Dat is maatwerk en ligt aan je eigen mogelijkheden. In principe gaat het om:
– Eén gezamenlijke zaterdag van 10:30-15:30 uur (bij voorkeur zaterdag 23 of 30 april)
10:30-11:15 kennismaking met exposure
11:15-11:30 Elke deelnemer naar een eigen start punt
11:30-14:30 Drie uur blootstellen aan de wijk
14:30-15:30 Delen ervaringen
– Tenminste twee keer twee uur op een eigen moment (april of mei) met een gezamenlijke intervisiebijeenkomst
– Afsluiting en overdracht naar de gemeente mbt opgedane ervaringen.
Mocht dit bovenstaande niet lukken, maar je wilt wel graag meedoen! Maatwerk is mogelijk zoals genoemd. Voor informatie kun je terecht bij: Christien Roos. Opgave: Lidia van Huizen.